Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο...

Εύκολες πίτες χωρίς φύλλο, ή αλλιώς πίτες της τεμπέλας, υπάρχουν πολλές και πραγματικά είναι ότι γρήγορο και πιο εύκολο μπορεί να κάνει κάποιος στην κουζίνα του. Μόλις βρείτε ωραία κολοκύθια δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη:



Υλικά:
  • 4 κολοκύθια μεγάλα (πράσινα)
  • 1 νεροπότηρο λάδι
  • άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • δυόσμο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 4 αβγά
  • ¼ συριανό τυρί "Σαν Μιχάλη"
  • ¼ τυρί κίτρινο 
  • ¼ τυρί κεφαλογραβιέρα 
  • 1 νεροπότηρο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλ. baking powder

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα σκουπίζουμε, τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους. Το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι και μόλις τελειώσουμε, ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το λάδι και ενώ ανακατεύουμε, ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα!
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα της πίτας. Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για μία ώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου