Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Φύλλο πίτσας (σαν pizza fan)

Τι πιο ωραίο από μια ζεστή πιτσούλα....εμένα μου αρέσουν πολύ οι pizza fan πίτσες, όμως προτιμώ να τις φτιάχνω μόνη. Για το ζυμαράκι λοιπόν αυτήν την στιγμή προτιμώ την παρακάτω συνταγή. Είναι πραγματικά εύκολη τόσο στο να την ζυμώσεις όσο και να την ανοίξεις στο ταψί (έπαθα πλάκα όταν είδα πόσο εύκολα ανοίγει). Δοκιμάστε την και δε νομίζω ότι θα το μετανιώσετε:


Για τη ζύμη:
  • 4 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2/3 κούπας λάδι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Διαλύουμε μέσα στο χλιαρό νερό την μαγιά και την ζάχαρη, προσθέτουμε έπειτα το λάδι λίγο από το αλεύρι, στη συνέχεια το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι μας μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και βάζουμε από πάνω τα υλικά της επιλογής μας π.χ. κέτσαπ, ζαμπόν , πιπεριά , τυρί, μανιτάρια, ντομάτα κλπ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 - 30 λεπτά περίπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου