Καλησπέρα με μια εύκολη, γρήγορη και γευστικότατη συνταγή. Ιδανική για μεζεδάκι και να συνοδέψετε το ουζάκι, το τσιπουράκι ή το κρασάκι σας....
Υλικά:
Για τη σως μπαλσάμικου:
Υλικά:
- 500γρ μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη σως μπαλσάμικου:
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και κόβουμε το χοντρό μέρος της βάσης. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Σε ένα ποτήρι βάζουμε τα υλικά για τη σος και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πήξει η σος. Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα περιχύνοντάς τα με τη σος και ρίχνοντας και φρέσκο μαϊντανό.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και κόβουμε το χοντρό μέρος της βάσης. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Σε ένα ποτήρι βάζουμε τα υλικά για τη σος και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πήξει η σος. Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα περιχύνοντάς τα με τη σος και ρίχνοντας και φρέσκο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου