Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Φτιάξτε έναν καλό ελληνικό καφέ!

Για να φτιάξουμε έναν σωστό λοιπόν τέτοιο καφέ αρκεί να προμηθευτούμε τα σωστά προϊόντα και να τον κάνουμε με το σωστό τρόπο.
Αρχικά, το ιδανικότερο είναι να έχουμε ένα μπρούτζινο μπρίκι και όσο πιο μικρό γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί με καλύτερο τρόπο ο καφές. Αν το μπρίκι μας δεν είναι μπρούτζινο ή είναι μεγάλο, τότε το καφεδάκι δεν θα βγει καλό.

Επίσης, αν και ο καλύτερος καφές γίνεται στη χόβολη, είναι λιγάκι δύσκολο να έχουμε τέτοιο πράγμα σπίτι μας, οπότε καλύτερα ένα γκαζάκι και όχι το μάτι της κουζίνας!

Τώρα, βάζουμε ένα φλιτζανάκι νερό στο μπρίκι μας (για μονό), ή δύο αν πρόκειται για διπλό ή 2 καφέδες.

Το νερό να μην είναι κρύο, αλλά ούτε και πολύ ζεστό, να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βάζουμε το μπρίκι στο γκαζάκι και ανάβουμε. Όσο αυτό θα αρχίσει να ζεσταίνει το νερό, βάζουμς την ποσότητα καφέ και ζάχαρης που θέλουμε.

Προσοχή τώρα εδώ:
♦ μην βιάζεστε, ψήστε τον σε χαμηλή φωτιά
♦ ανακατέψτε καλά μόνο στην αρχή και έπειτα ενώ ψήνεται, μην ξανα-ανακατέψετε!
♦ βγάλτε τον καφέ ακριβώς τότε που πρέπει: όταν πάει να κάνει την πρώτη φουσκάλα, βγάλτε τον αμέσως! Μην αφήσετε να κάνει φουσκάλα/ες.

Αν πρόκειται για 2 καφέδες, σερβίρετε λίγο στο πρώτο φλυτζάνι, λίγο στο δεύτερο, λίγο ακόμα στο πρώτο, κοκ. Εναλλάξ δηλαδή μέχρι να γεμίσουν τα φλυτζάνια, κι όχι να γεμίσετε πχ το πρώτο και μετά να γεμίσετε το δεύτερο.

Να ξέρετε και ότι ο καφές ξεθυμαίνει. Οπότε για να τον απολαύσετε καλύτερα, φροντίστε να είναι όσο πιο φρέσκος γίνεται και να τον φυλάγετε σε συσκευασία ερμητικά κλειστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου