Υλικά για τη ζύμη:
325 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
225 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι
Υλικά για την διακόσμηση:
Μαρμελάδα (βερίκοκο κατά προτίμηση)
Σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες για τουλάχιστον 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις γίνει μια ωραία κρέμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί και το αλεύρι. Το ζυμάρι πρέπει να είναι σαν ένας πολτός αφού δουλευτεί με σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί και το αλεύρι. Το ζυμάρι πρέπει να είναι σαν ένας πολτός αφού δουλευτεί με σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε την ζύμη μας στην σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα πτι φουρ μας στο ταψί μας. Δεν ξεχνάμε να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.Ψήνουμε στους 180 C για 12-14 λεπτά στις αντιστάσεις.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε την μαρμελάδα ενώνοντας έτσι τα δύο πτι φουρ μεταξύ τους. Παίρνουμε ένα -ένα τα πτι φουρ αφού έχουν σταθεροποιηθεί με την μαρμελάδα και βουτάμε την μία άκρια στην σοκολάτα που έχουμε λιώσει.

Τέλεια!!!Τα έχω δοκιμάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφή