Το πιο δύσκολο είναι να πείσεις τα πιτσιρίκια να φάνε το ψάρι και αν καταφέρεις κάτι τότε θα είναι και πολύ μικρή η ποσότητα αλλά κυρίως με πολλή μουρμούρα. Ο πιο έξυπνος τρόπος είναι να μην το καταλάβουν. Πώς; Μα πολύ απλά να απολαύσουν τα πολυαγαπημένα τους κεφτεδάκια λιγάκι διαφορετικά....ρίξτε μια ματιά!
Υλικά:
- 600γρ. ψάρι (εγώ προτιμώ μπακαλιάρο)
- 1 ξερό μικρό κρεμμύδι
- 1 αυγό
- μαϊντανό
- άνηθο
- ρίγανη
- δυόσμο
- θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού γαλέτα
- αλεύρι απ (όσο πάρει)
- αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Περνάμε το ψάρι από την κιμαδομηχανή (αν δεν έχουμε στο multi) μέχρι να γίνει σαν κιμάς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ψαροκιμά μας με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι απ χρειάζεται ώστε να γίνει μια σχετικά σφιχτή ζύμη (δεν θα γίνει τόσο εύπλαστη όσο οι κανονικοί κεφτέδες). Αν θέλουμε αλευρώνουμε ελαφρώς ή αν δεν θέλουμε απλά πλάθουμε μπαλάκια με την βοήθεια δύο κουταλιών και τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου