Απλά δοκιμάστε την. Δεν γράφω τίποτα παραπάνω. Είναι εξαιρετική....
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά που τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει ή λαδώσει αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 50-60 λεπτά μέχρι που να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό. Σε μία κατσαρολίτσα βράζουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις ψηθεί κόβουμε σε κομμάτια και τρυπάμε παντού με μία οδοντογλυφίδα και τέλος περιχύνουμε το σοκολατένιο σιρόπι μας.
Υλικά:
Για το κέικ:- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 7 κ.σ. κακάο
- 2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2/3 κούπας ηλιέλαιο
- 2 κούπες βραστό νερό
Για το σιρόπι:
- 150γρ. κουβερτούρα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά που τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει ή λαδώσει αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 50-60 λεπτά μέχρι που να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό. Σε μία κατσαρολίτσα βράζουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις ψηθεί κόβουμε σε κομμάτια και τρυπάμε παντού με μία οδοντογλυφίδα και τέλος περιχύνουμε το σοκολατένιο σιρόπι μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου