Πανεύκολες δίπλες! Με υλικά που έχετε σίγουρα στο σπίτι, φτιάξτε τώρα αυτές τις πανεύκολες και πεντανόστημες δίπλες! Πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα....
Υλικά:
Για τις δίπλες:
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- σόδα στη μύτη ενός μικρού κουταλιού
- ζάχαρη στη μύτη ενός μικρού κουταλιού
- 3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- καρυδόψιχα
Για το μέλωμα:
- 400γρ μέλι
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Στα
ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα (περίπου 2λεπτά). Στους κρόκους ρίχνουμε τις βανίλιες και την ζάχαρη και χτυπάμε για 5’ να ασπρίσουν καλά και να μην μυρίζουν.
Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα. Χτυπάμε 5’
να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού. Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι
(λίγο – λίγο). Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια. Την
σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Ανοίγουμε πολύ
λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και ρίχνουμε στο ζεστό λάδι μία –
μία τις δίπλες. Αφήνουμε
να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Όταν κρυώσουν καλά στις ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι όπως κάνουμε και με τα μελομακάρονα!
Καλή επιτυχία!
Όταν κρυώσουν καλά στις ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι όπως κάνουμε και με τα μελομακάρονα!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου