Χρόνος μπορεί να μην υπάρχει, όμως αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν την ζύμη για τυροπιτάκια! Είναι γευστικότατη και πιο υγιεινή δεν υπάρχει!
Υλικά για το Φύλλο:
Υλικά για την γέμιση:
Εκτέλεση:
Υλικά για το Φύλλο:
- 1 φλυτζάνι γιαούρτι
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι αλάτι
- χυμός 1 πορτοκαλιού
- μισό κουταλάκι σόδα
- αλεύρι (περίπου 500gr)
Υλικά για την γέμιση:
- 350gr φέτα
- μια χούφτα κίτρινα τυριά τριμμένα
- 1αυγό
- δυόσμο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, διαλύουμε την σόδα στο πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μίγμα καθώς και το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Γίνεται μια μαλακιά ζύμη που την ανοίγεται μέσα στην παλάμη σας (αυτό είναι το μόνο δύσκολο σημείο). Παίρνουμε λοιπόν μπαλάκια από την ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας πάνω στην παλάμη του άλλου χεριού, βάζουμε γέμιση και κλείνουμε την ζύμη. Αλείφουμε με αυγό (εγώ δεν τα αλείφω ποτέ) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου